Joakim Olléns svindlande affärer i maktens korridorer.

 Revisionsbyrån Ernst & Young har på uppdrag av de förtroendevalda revisorerna låtit granska affären mellan Kommunen och Kunskapsporten gällande avtalet och uppförande av det så kallade trygghetsboendet. 

 Vänsterpartiet har tidigare redogjort för Joakim Olléns, VD för Kunskapsporten, tidigare ”svindlande affärer” se tidigare artikel.

Som vi befarade har hans uppgörelse med Hässleholm Kommun blivet ännu ett exempel på hur han under dunkla förespeglingar rott till sig mycket förmånliga villkor på skattebetalarnas bekostnad.

 Att nu kommunen gått in och köpt ut Joakim Ollén innebär inte att affären för den skull är ur världen utan bör naturligtvis granskas och bedömas, vilket nu också revisorerna krävt. Även surdegar bör bakas färdigt.

 Revisorernas granskning pekar också klart och entydig på stora brister i handläggningen och kommunrättsligt oförsvarligt agerande av Kommunstyrelsens ordförande, Urban Widmark.

Kommunstyrelsens svar till revisorerna som behandlades av kommunstyrelsen den 30/11, var till stora delar som väntat ett försök att mjuka upp kritiken och kan sammanfattas med att ”nu har det ju ordnat sig och man kan till vissa delar hålla med att det kan finnas fog för viss kritik”.

Tyvärr finns det en splittrad opposition som i och för och på olika sätt sig fördömer affären men agera allt ifrån att tycka att svaret är ok till att inte delta.

Vänsterpartiet menar att det enda raka är att förkasta tjänstemannasvaret till revisorerna som inte håller sig till sanningen och innehåller omskrivningar för att försöka mjuka upp revisorernas kritik.

Vänsterpartiet har därför lagt ett eget förslag som delar revisorernas svidande kritik av hela affären.

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *