Medlems möte/ Tema möte torsdagen den 22/11, kl.19.00

Vindkraft på Matterödsåsen eller inte?
Ett av de områdena som pekas ut som lämplig plats för vindkraft i kommunens översiktsplan ”Tema Vindkraft” är Matterödsåsen, här står emellertid starka intresseområden mot varandra.
Rent allmänt är vi i Vänsterpartiet positiv till en utbyggnad av vindkraften, eftersom den bl a är inhemsk, förnyelsebar och en ”ren” energikälla. Men är vi beredda att offra värdefull natur för en utbyggnad av densamma?
Torsdagen den 22/11 kl. 19.00 i partilokalen på Mellankullagatan 6, nedgång gavlen, får vi möjlighet att lyssnar och ställa frågor till vindkraftsförespråkarna.
Välkomna medlemmar, sympatisörer och intresserade

Det här inlägget postades i Okategoriserade och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Medlems möte/ Tema möte torsdagen den 22/11, kl.19.00

 1. Hej

  Allt detta tjabb om naturintresse! Varför måste man sätta upp vindkraftverken på natursköna platser? Man måste se till om vi skall överleva eller inte. Varför inte sätta små effektfull verk på några tak mitt i stan? Jag tror inte det är så många ”vanliga folk” som sätter sig emot detta, inte att ställa upp vindverken på naturskönaplatser heller. Jag tror det är dom som bestämmer och tror att dom är något, glöm nu inte statsarkitekter och statsplanerare, som sätter sig emot detta. Vilket vinner man på? Några vindkraftverk på natursköna/skyddade platser än inget alls? Jag tänker på människans överlevnad inte pengar. Titta på E6’an, mot Göteborg söder ifrån. Vid Falkenberg. Varje gång jag åker där förbi ser jag dessa monster som snurrar. Min tanke är, varje gång jag åker förbi där, underbart att vi kan fixa detta själva, utan att riskera oljeutsläpp och andra katastrofer. Sen att dom ser för jävliga ut och viner lite, so what? Jag har även märkt att allt som är bra för natur och människa är mycket dyrare, varför? Detta vill jag gå vidare med.

  Finns mycket billigt och bra att gör men oljemagnaterna stoppar detta.

  Mvh
  Sigge

 2. Jag ska försöka få tid över till att komma

  Mvh
  Sigge

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *