Nattöppet dagis en självklarhet för Vänsterpartiet

Nattöppet dagis har länge varit en självklarhet för Vänsterpartiet. Tyvärr är det inte lika självklart för den femklöver som styr i Hässleholms kommun.

Därför ställer nu Per-Åke Purk, gruppledare för (V) i kommunfullmäktige en fråga till kommunstyrelsens ordförande Urban Widmark (M).
Fråga:
Vi i Vänsterpartiet har länge hävdat att det är en viktig service att det skall finnas barnomsorg även på obekväm arbetstid.
Att alla människor skall ha möjlighet att gå till arbetet är något som är grundläggande i välfärdslandet Sverige. För många krävs det därför att kommunerna bättre än idag kan ställa upp med barnomsorg även på nätterna.
Regeringen erbjuder nu ekonomiskt stöd till de kommuner som vill erbjuda ”Nattis” – barnomsorg på obekväm arbetstid. Regeringen avsätter 108 miljoner kronor till stöd för kommuners barnomsorg på kvällar, nätter och helger. Detta är något vi vänstern välkomnar.
I Hässleholms kommun har majoriteten tidigare motsatt sig att satsa på denna självklara rättighet för föräldrar, att få ordnad barnomsorg även om man har ”obekväma” arbetstider.
Min fråga är:
När tänker den styrande femklövern ta sitt ansvar och införa ”Nattis” i Hässleholms kommun?
Per-Åke Purk (V) – Hässleholm 2012-09-18
Frågan kommer att tas upp i kommunfullmäktige måndag den 24 september.
Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *