Satsar på välfärd

Vänsterpartiet lägger tillsammans med Socialdemokraterna budgetramat för 2011 och 2012 i kommunen.

Det är en offensiv satsning barn och unga samt äldre och lfunktionshindrade. Med en rödgrön regering satsas det på Sveriges kommuner och för Hässleholms del innebär det 34 miljoner för 2011 och 2012.

Borgarnas besparingar och nedskärningar under den nuvarande mandatperioden uppgår till 113 miljoner, vilket  har och kommer att påverka kvaliteten i verksamheterna på ett synnerligen allvarligt sätt. För att om möjligt rädda välfärden satsar vi, förutan de statliga pengarna, ytterligare med en 35 örig skattehöjning  för att förstärka skola , vård och omsorg.

Med en snabb summering innebär S och V budgeten ett tillskott till Omsorgsnämnden med 42 miljoner, till Socialnämnden 19 miljoner och Skolan 5 miljoner, därutöver får fritid- och kultur ett tillskott på 2,5 miljoner.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *