En vänsterbudget med fokus på skola, vård och omsorg

Vänsterpartiet lägger en gemensam budget med socialdemokraterna där det satsas på de mjuka värdena. För att rädda välfärdsbygget som borgarna nu med fart håller på att rasera behövs en förstärkning av intäkterna vilket sker med en solidarisk skattehöjning med 25 öre under 2010 och ytterligare 35 öre under åren 2011-2012. Detta ger drygt 19 miljoner kronor extra i skatteintäkter 2010 och för 2011-2012 drygt 95 miljoner som till stora delar helt läggs på de mjuka nämnderna.

  För omsorgens del innebär det bland annat att 40 tjänster inom hemtjänsten kan tillsättas mellan 2010-2012 och för socialen ökade medel till ekonomiskt bistånd och förstärkt personal.

För barn- och utbildningsnämnden betyder det att storleken på barngrupperna kan göras mindre och att de pedagogiska måltiderna kommer tillbaka. Dessutom öppnar man upp för att koloniverksamheten och lägerskolan i Magnarp kan behållas.

Under de kommande tre åren vill vi att Qpoolen ska renoveras för 30 miljoner kronor i stället för ett nytt fiktivt badhus för 100 miljoner på Österås som borgarna föreslår.

Vi vill också se en lösning i Vittsjö med att ett skol- och filialbibliotek byggs i anslutning till medborgarhuset med beräknad kostnad av fem miljoner kronor.

Fritidsgården i Finja behålls behålls i nuvarande omfattning

Om Kyrkskolan läggs ner enligt tjänstemannaförslaget så vill i så fall göra ett ungdomshus av skolan. Med plats både för perrong 23 och med en riktig skatebordspark för 4 miljoner på den nuvarande skolgården

Vi vill också ta upp en diskussion om hur 9 klassernas koncentrationslägerresor kan återinföras något som majoriteten tidigare plockat bort

En realistisk balanserad röd budget som räddar välfärden och värnar om de svaga grupperna samt skapar en framtidstro för invånarna i Hässleholm  /PåP

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *