Fullmäktige den 28 september

Så var det gjort! med ett penndrag har borgarna struket Tekniska nämden från den kommunala verksamheten och bildat ett bolag som i fortsättningen skall sköta verksamheten. Att det handlar om en privatisering framstod klart då flera borgliga representanter inte kunde förneka detta.


Verksamheten skulle bli mera ”transparant” menade man och så ansvarar ju tekniska förvaltningen inte någon av kärnverksamheterna. Man anser tydligen att säkra cykelvägar till skolbarn, rena skollokaler och underhåll av bl. a äldrebostäder ligger utanför vad kommunen skall syssla med. Vidare skulle det bli billigare med privat verksamhet och kommunens egen personal saknar den professionalism som behövs för att sköta dessa verksamheter. Det är väl snarare så att det är det borgliga styret som har brist på professionalism.

Vi konstaterade också att revisorerna fortsätter att granska omsorgsförvaltningen, denna gång handlade om olika vårdtyngsmätningar. Vi får hoppas att omsorgsnämnden inte bara mäter och mäter utan också någon sätter in åtgärder för rätta de stora brister som finns inom vården. Det fanns nu inget som tydde på att det blir så utan man var snarare stolt över att man nu vet att det saknas resurser och man skulle fundera över om mätresultatet var riktigt.

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *