Nu vill den borgliga alliansen privatisera den offentliga servicen i Hässleholm

Förslaget till utredning har inget annat syfte än att öppna upp för alternativa driftsformer och privatiseringar inom vaktmästeri-, städ- och måltidssektorerna i kommunen. I förlängningen finns naturligtvis andra områden som säkert kommer att vara aktuella för ytterligare privatiseringar och det handlar helt enkelt om att privatisera för privatiserandets skull. Utredningen forseras fram utan man har tittat på vilka konsekvenser det får för personalen eller olika grupper som är i behov av dessa tjänster. I förlängningen kan det handla om att över tusen anställda kan riskera att mista sina jobb och att man slår i sönder en väl fungerande organisation och lägger sig helt i händerna på den nyckfulla privata marknaden där inget annat än att generara största möjliga vinst är huvudmålet.

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *