Nynazister invaderade Tyringe

Platsen var särskilt illa vald med tanke på att Tyringe är ett gammalt brukssamhället har alltid varit ett starkt arbetarefäste…

 Om det nu berodde på okunskap eller någon form av provokation vet man inte, antagligen så var det okunskap, men det före detta brukssamhället har alltid varit ett starkt arbetarefäste. Det märktes inte minst på att många av åskådarna till spektaklet var gamla pensionerade arbetare från verktygsfabriken. Dessa såg inte med blida ögon på som de uttryckte det ”missledda dårar”, i sammanhanget kan nämnas att just i Tyringe startade Kommunistiska Arbetarepartiet sin verksamhet i kommunen. Några andra politiker än Vänsterpartiets sågs tyvärr inte delta i den tysta manifestationen mot rasisms som de många åskådarna utgjorde, för det var ingen av dem som var på plats som uttryckte någon form av gillande. Det fanns bland de deltagande nynazister särskilt utsedda gruppchefer med batonger (stora ficklampor?)  som uppträdde hotfullt mot de åskådarna som tog foto och filmade, det var inte utan att man fick kalla kårar i kroppen. Inhyrda bussar från en del kända bolag transporterade sen hela sällskapet till okänd ort följda av privata bilar med deltagare, en hel del tyskregistrerade, samt eskorterande polis.  Det kan nämnas att Polisen uppträdde exemplariskt och motade bort "gauleiters" när dom blev allt för närgångna mot åskådarna. 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *