Välkommen till vår nya hemsida

Just nu är det kanske lite tomt här på vår hemsida. Vi har skaffat oss ett nytt publiceringsverktyg för hemsidan och kommer succesivt att fylla på med innehåll. Vi hoppas att sidan ska bli spännande och intressant för dig som besökare. Här ska du både kunna hitta information och lämna dina egna spår.

Artikelarkiv – Här kan du t.ex. hitta debattartiklar, krönikor, motioner och en massa andra texter om politiska frågor. Använd sökfunktionen för att hitta det som intresserar dig. Kommentera artiklarna och ge din syn på saken. Maila direktlänkar till intresserade kompisar.

Kalendarie – Här hittar du dels våra egna möten, men också kulturevenemang och annat som kan tänkas intressera folk med hjärtat till vänster. Lägg gärna till dina egna tips om evenemang.

Bildgalleri – Här finns bilder från våra arrangemang. Bilder från vardag och fest. Bilder från möten och demonstrationer. Bilder som väcker minnen till liv, bilder där du hittar gamla kompisar. Och även här kan du ladda upp dina egna bilder, som andra kanske vill se.

Resten – Och sen finns förståss allt det andra; gästbok, länksamling, omröstning, nyhetsbrev, presentation av våra företrädare etc. etc.

Det här är version 2.0 av publiceringsverktyget. Den här versionen innehåller några nyheter som t.ex.

Synskadeanpassning

Den här förbättringen märks kanske inte så mycket för seende. I princip all text på sidan kan storleksförändras. Vi har anpassat designen för att uppnå bättre kontrast. Koden har anpassats för blindas egen talsyntes så att de kan hoppa direkt till sidans huvudtext, lista alla rubriker, lista alla länkar. Vi har även gjort om länkningen från förstasidan till en specifik artikel. Tidigare hette alla länkar "Läs hela artikeln", vilket är helt intetsägande för en synskadad. Nu utgör istället själva ingressen länk till artikeln.

Talsyntes direkt på sidan

Det är inte bara synskadade och blinda som kan behöva talsyntes. En kanske ännu större grupp är dyslektiker och andra som har svårt att läsa längre texter. De kan nu få sidorna upplästa för sig med ett enkelt klick, även om de inte har talsyntes installerad i den dator de använder.

RSS (Rich Site Summary)

Besökare på Er hemsida kan prenumerera på nyhetsrubriker. Varje gång ni uppdaterar sidan kan prenumeranten läsa rubriken och en del av ingressen i sin RSS-läsare. Där finns också en klickbar länk till er hemsida.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *